Закон і Бізнес


В поджоге на Осокорках подозревают одиозную застройщицу, сотрудничающую с агрессором — СМИ


.

07.03.2024 11:42
1762

Правоохранители разыскивают директора компании ООО «Будпромсфера», входящей в «группу семьи Молчановой». Активисты считают, что последняя может быть причастна к поджогу «Экопарка Осокорки».


Як відомо, 5 березня ввечері на території заповідного фонду «Осокорські луки» та «Озеро Тягле» загорілась суха трава та очерет. Вогонь знищив близько 3 га. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підпалу.

Активісти вважають, що до підпалу може бути причетна компанія ТОВ «Столиця груп», яка має намір забудувати частину території, де була пожежа. Там компанія будує житловий комплекс «H2O», повідомляє «Слідство.Інфо» 

Співзасновницею ТОВ «Столиця груп» є Владислава Молчанова, а її син Іван Молчанов є бенефіціаром бізнесу. Сім’я контролює групу компаній, які займаються будівництвом. Журналісти «Слідства.Інфо» виявили, що директора однієї з компанії «групи Молчанової» розшукує поліція за виправдовування російської агресії проти України.

Згідно з вироком суду, Валерій Єпур опублікував на своїй сторінці у Facebook у квітні 2022 року кілька постів, які виправдовували російську агресію проти України. У суді він щиро розкаявся та просив суд суворо його не карати. Суд замість 5 років в’язниці дав два роки іспитового строку. Але В.Єпур не дочекався вироку і, схоже, кудись втік. Він не з’являється на роботі та у себе вдома, через що поліція оголосила чоловіка в розшук.

За даними у ЗМІ, одіозна В.Молчанова відома розкраданням київських земель, корупційними скандалами та співпрацею з агресором. Їй також належить скандальне видання «Апостроф».