Закон і Бізнес


Боротьба з контрафактом


№35 (1125) 31.08—06.09.2013
3831

У присутності представників державної виконавчої служби, Служби безпеки, Міністерства доходів та зборів, експертів «Бритіш Американ Тобакко Україна» та ЮК «Ващенко, Бугай та партнери» у м.Луцьку на виконання вироку суду було знищено обладнання, яке використовувалося для нелегального виробництва тютюнової продукції.


Юристи компанії, які діяли в інтересах «Бритіш Американ Тобакко Україна», відпрацювали правові механізми супроводу процесу боротьби з контрафактом від початку досудового розслідування до фактичного знищення нелегального обладнання.

Цей процес є юридично важливим у зв’язку з відсутністю єдиної сформованої практики розслідувань подібних злочинів. Багато кримінальних справ навіть не доходять до суду або ж «розпадаються» в судах. Ті кримінальні справи, у яких таки виносяться вироки, як правило, передбачають лише конфіскацію обладнання, а не його знищення. Це не зовсім відповідає інтересам виробників, оскільки єдиною гарантією того, що машини не будуть використовуватись у виробництві контрафактної продукції в майбутньому, є їх знищення, коментує ситуацію радник компанії.