Закон і Бізнес


Андрій Слюсарчук (Доктор Пі) затриманий міліцією


Андрія Слюсарчука (на фото) міліція етапує з Києва до Львова для проведення слідчих дій

14.11.2011 19:19
5750

Псевдолікаря Андрія Слюсарчука, більш відомого за прізвиськом "Доктор Пі", затримали працівники львівської міліції у Києві.


"Я вас чекав давно", - сказав він під час арешту, пише Експерс Online.

Проти нього порушено вже другу кримінальну справу - за статтею "Шахрайство". Перша кримінальна справа була порушена за статтею 358 КК (підробка документів).

Видання відзначає, що зараз під Львівським обласним управлінням міліції зібрались десятки журналістів, які очікують на прибуття конвою, який етапує із Києва "найвидатнішого афериста за усі роки незалежності".

Начальник управління зв'язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір підтвердила, що слідчим відділом управління МВС у Львівській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 358 КК (використання завідомо підроблених документів).

"Зараз стосовно Андрія Слюсарчука була винесена постанова про привід. Він затриманий і доставляється до міста Львова у супроводі працівників міліції для проведення подальших слідчих дій", - сказала Кушнір.

За її словами, його везуть до Львова для того, щоб мати можливість допитати.

Під час шеститижневого розслідування журналісти газети "Експрес" встановили, що в Слюсарчука немає жодної медичної освіти, усі його медичні дипломи – підроблені. Вони передали міліції оригінал довідки з Московського медичного інституту. Документ засвідчує, що "Доктор Пi" ніколи там не навчався. Журналісти також стверджують, що результатом діяльності псевдолікаря стало каліцтво десятків обдурених ним людей, а також щонайменш три смертельні випадки.

Андрiй Слюсарчук називав себе "видатним нейрохірургом, професором". У вересні він став лауреатом державної премiї.

Як писав Lvivpost, Слюсарчук відомий тим, що зміг запам'ятати рекордні 30 млн знаків числа "Пі". За це він і одержав своє прізвисько. Методика, яку розробив Слюсарчук, начебто дозволяє запам'ятовувати й здійснювати усно найскладніші бінарні математичні операції за дуже короткий проміжок часу.