Закон і Бізнес


Адвокати - за деталізацію їх відповідальності в законі


Денис Бугай, партнер ЮК «Ващенко, Бугай і партнери»

01.06.2012 12:23
2785

Органи адвокатського самоуправління мають самостійно регулювати процедури проходження кваліфікаційного екзамену, складання присяги, дисциплінарного провадження – така ідея була закладена в президентському проекті закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».


З цим повністю погоджується адвокат, партнер ЮК «Ващенко, Бугай і партнери» Денис Бугай, який відзначає, що проект №10424 приділяє значну увагу доступу до професії та дисциплінарній відповідальності адвокатів. Своєю точкою зору він поділився з кореспондентом «ЗіБ».

На відміну від позиції голови ВККА Володимира Висоцького, який вважає, що «питання дисциплінарної відповідальності і складання іспиту є занадто деталізованими», Денис Бугай не бачить у цьому нічого поганого: «Законодавча деталізація є, перш за все, гарантією недопущення зловживань з боку кваліфікаційних та дисциплінарних органів щодо осіб, які прагнуть стати адвокатами» - наголосив адвокат.

На його думку, особам, що пройдуть кваліфікаційний іспит, стане у пригоді стажування. «Стажери отримають практичні навички адвокатської діяльності. Від такої ініціативи однаково виграють як адвокати так і їх клієнти», - зауважив він.

Згідно з проектом, дисциплінарні стягнення будуть накладати комісії, до складу яких увійдуть тільки адвокати. Крім того, на думку Д.Бугая, додатковою гарантією стане змагальність дисциплінарного провадження і можливість оскаржити його результати у Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури або у суді.

Закон і Бізнес